Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks 


Székkutas szállás - Piroska Vendégház

 
találat: 9038
Cím:   1. kerület 23.
Település:   Székkutas
Irányítószám:  6821
Megye:   Csongrád megye
Ország:  Magyarország
Telefon:  0620/442-2003 -
Székkutas szállás - Piroska Vendégház
Hogyan lehet elérni bennünket? Kártya nyomtatás További információk - kapcsolat
Leírás

Székkutasra érkező turistáknak sok érdekességet és nevezetességet tudnánk mutatni. Így például a Kardoskúti Fehér - tavat, és Múzeumot.

A 488 ha természetvédelmi terület hírét a madárvilágának és a jellegzetes pusztai tájnak köszönheti. Jelenleg a terület a Körös - Maros Nemzeti Park kezelésében van, akik rendszeresen szerveznek fokozattan védett területekre madárleseket, főként vonulási időszakban. Itt megtekinthetők még az őshonos magyar állatfajták, köztük a magyar szürke gulya, racka nyáj, és mangalica horda. Jelenleg csak előre bejelentett időpontban látogathatók, de már elkezdődött az építése egy állandóan látogatható központnak, ami Hortobágyi mintára készül. Szintén ezen természetvédelmi övezetben található a Csomorkányi templomrom, amelyhez én a családommal minden évben egyszer el szoktam látogatni.

A templom feltehetőleg a XII.-XIII. században épült, román stílusban egy szentéjjel. Különlegességét adja a templomnak hogy Árpád-kori terméskőből épült. Jelentős leletként tartják számon. A templom 1566-ban leégett benne a török ellen oda menekült tanyasiakkal.

Egyéb
Webhely: www.piroskapuszta.fw.hu
Szolgáltatás

Szolgáltatásaink:
A ház 1ha parkosított bekerített területen fekszik, ahol található, egy szabadtéri konyha, mosogató, grillező, beépített sparhelt, valamint bográcsozó.

A szállást délelőtt 11 óráig el kell hagyni, ellenkező esetben a következő napot is ki kell fizetni!

Szállás: 2 szobás tanyán, 4 fő szálláshely, pótágyazható, WC, fürdőszoba, ebédlő, teljesen felszerelt konyha, igényesen bútorozva, antik jellegű, fűthető búbos kemencével.

Programok:

  • Sétakocsikázás
  • Lovaglás
  • Sóshalmi borok kóstolása

Kirándulási helyek:

  • Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
  • Feszty körkép
  • Hódmezővásárhely
  • Nagymágocs
  • Mártély
  • Orosháza

Orosháza középontjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő "Az Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A természetes alkáli-hidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, reumatikus és ízületi bátalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra alkalmas. A Gyógyászati Központ a gyógyvíz gyógyerejére alapozva teljes körű szakorvosi ellátást, fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezeléseket biztosít.

Ár

Szállás árak 2010-ben!

Felnőtt 2500 Ft + idegenforgalmi adó/fő/éj
Gyerekkedvezmény 2 éves korig.

1 főre vendégház kibérlése: 5000Ft /nap

Bicikli béret: 800 Ft/nap

Tábortűz: 3000 Ft/alkalom

Kemence felfűtés sütéshez: 5000 Ft/alkalom + alapanyag

Bogrács béret gázzal, vagy fával: 1500 Ft/alkalom

Bogrács főzés (min.10fő): 450 Ft-tól/fő


Lehetőség van Kemencében sült ételek fogyasztására, (nyúlsült, kacsasült, gidasült, libasült, túrós lepény, barátfüle, egyéni kívánságok teljesítése) valamint alföldi bográcsok: birkapörkölt, marhapörkölt, bográcsgulyás, slambuc, keménytarhonya, paprikás krumpli. Vállaljuk - előzetes egyeztetés alapján - névnapi, születésnapi, ballagási, stb. rendezvények lebonyolítását. Disznóvágás lebonyolítása, 15 fő egyidejű vendéglátására van lehetőség.

Étkezés: A háziakkal egyeztetve van lehetőség reggeli, fél és teljes panzió igénybevételére is.

Galéria
Hozzászólás

Hozzászólás hozzáadás

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:Kapcsolat

Kérjük amennyiben skype-on, telefonon vagy e-mailben foglal hivatkozzon a szálláskeresés.eu-ra!

Telefon: 0620/442-2003

További információk - kapcsolat

Megosztás

Google PageRank